Werkgeluk in het employee journey traject

October 20, 2023

Werkgeluk is geen toevalligheid, maar het resultaat van een goed doordachte en continu geoptimaliseerde employee journey. In dit artikel onderzoeken we hoe je werkgeluk op alle niveaus van je professionele reis kunt integreren en welke rol dienstverleners zoals Explorgo hierbij kunnen spelen. Of je nu werknemer of werkgever bent, er valt veel te leren over het verbeteren van jouw ervaring en die van je team.

Wat is Werkgeluk? Ontdek Het Geheim van een Vrolijke Werkplek!

Werkgeluk is als die eerste slok koffie in de ochtend, de knuffel van een puppy na een lange dag, of het vinden van geld in je oude jaszak. Het is dat stralende gevoel van 's ochtends opstaan en denken: "Ik ga met plezier naar mijn werk!" Het is als de geheime saus die je werk uitdagender maakt, je dagen zonniger en je successen zoeter.

Bovendien heeft werkgeluk een magisch effect op organisaties. Het verbetert de productiviteit, bevordert effectievere samenwerking tussen teams en draagt bij aan het behouden van toptalent. Het is als een positieve golf die de hele organisatie meeneemt op een reis naar succes.

Ontdekking en Werving: De Eerste Indruk

Het aantrekken van talent begint bij de eerste indruk. Dit is het moment waarop je als werknemer in aanraking komt met een potentiële werkgever, en als werkgever met nieuwe talenten. Hier zijn enkele stappen om werkgeluk te integreren:

1. Candidate Experience: Voor werkzoekenden is een positieve sollicitatie-ervaring van onschatbare waarde. Als werkgever kun je ervoor zorgen dat je sollicitatieproces vloeiend en ondersteunend is. Dienstverleners zoals Explorgo kunnen hierbij helpen.

2. Authentieke Employer Branding: Als werkgever, investeer in een authentieke werkgeversmerk die je waarden en bedrijfscultuur weerspiegelt. Benadruk het belang van werkgeluk als onderdeel van dit merk.

3. Leer Over Werkgeluk: Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, leer dan over het belang van werkgeluk en hoe je dit in jouw besluitvorming kunt meenemen. Dienstverleners zoals Explorgo bieden werkgeluktrainingen voor werkzoekenden.

Onboarding: De Eerste Stappen

De onboardingfase is cruciaal voor het behoud van werkgeluk. Dit is het moment waarop je als nieuwe medewerker je weg begint te vinden. Hier zijn enkele stappen om werkgeluk te integreren:

1. Onboardingprogramma's: Werkgevers kunnen onboardingprogramma's creëren die werkgeluk centraal stellen. Dit kan gaan van het integreren van welzijnsinitiatieven tot het betrekken van nieuwe medewerkers bij werkgeluk gerelateerde initiatieven. Wij maken een onboarding portaal op maat en vullen deze ook met content over jouw bedrijf om zo inwerken een pretje te maken.

Explorgo onboarding app

RPReplay Final1697723392 1

2. Persoonlijke Behoeften: Als nieuwe medewerker kun je je behoeften en interesses identificeren en delen met je werkgever. Op basis hiervan kunnen secundaire arbeidsvoorwaarden worden aangepast. Dienstverleners zoals Explorgo kunnen werkgevers helpen bij het identificeren van deze behoeften.

Groei en Ontwikkeling: De Reis Naar Succes

Groei en ontwikkeling zijn integrale onderdelen van je professionele reis. Hier is hoe je werkgeluk kunt bevorderen:

1. Leren en Ontwikkeling: Als medewerker kun je kansen voor leren en ontwikkeling benutten. Benadruk het belang van persoonlijke groei en zoek naar kansen om nieuwe vaardigheden te leren. Zie bijvoorbeeld de workshops en trainingen van Explorgo die bijdragen aan teambuilding en ontwikkeling.

2. Leidinggevenden Betrekken: Als leidinggevende, begrijp hoe je werkgeluk binnen je team kunt bevorderen. Dienstverleners zoals Explorgo kunnen je tools en strategieën bieden om een positieve werkcultuur te creëren.

Behoud en Voortgang: Het Versterken van Loyaliteit

Het behouden van talent en het bevorderen van voortdurend werkgeluk is essentieel voor organisaties. Hier zijn enkele stappen:

1. Feedback en Evaluaties: Regelmatige feedbacksessies en open communicatiekanalen zorgen ervoor dat medewerkers zich gehoord voelen en werkgeluk bespreken zonder terughoudendheid.

2. Loopbaanontwikkeling: Bied mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en groei binnen je organisatie. Dienstverleners zoals Explorgo kunnen organisaties ondersteunen bij het ontwerpen van dergelijke programma's.

Of je nu aan het begin van je carrière staat, een ervaren professional bent, of een werkgever die werkt aan het verbeteren van de employee journey, werkgeluk is van cruciaal belang. Het begint met het begrijpen van de stappen in deze reis en het bewust creëren van een omgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd, ondersteund en gesterkt voelen.

Investeren in werkgeluk is investeren in de toekomst van je organisatie. Dienstverleners zoals Explorgo kunnen je begeleiden bij elke stap van deze reis, van werving tot behoud, om ervoor te zorgen dat werkgeluk een integraal onderdeel is van je professionele reis.

Bekijk gelijk even deze artikelen